Valitse aihe, josta haluat lisätietoja:
Etusivu Etusivu Tilaus Tuotteet Info Vikailmoitukset Domain-haku Yhteystiedot Asiakkaille

Puhtekista saatte edullisesti oman verkkotunnuksen ja kattavat palvelut. Ohjaamme tunnuksen nykyisille kotisivuillenne. Pystytte itse vaihtamaan tunnuksen nimipalvelimia, joka on kätevää mm. web-hotellin tarjoajaa vaihdettaessa. Tunnuksen tilaaja on omistaja ja hallinnoija, joten täysi hallintaoikeus on hänellä. Varokaa palveluntarjoajia,jotka merkitsevät itsensä tunnuksen hallinnoijaksi (admin)!

Nyt saatavissa myös IDN-verkkotunnuksia, joissa voi olla mm.skandinaavisia merkkejä. Mikäli IDN-tunnus kiinnostaa, Lisätietoja antaa Puhtek info.

Verkkotunnuksen siirto

Voitte siirtää verkkotunnuksenne Puhtekin hoidettavaksi. Tällöin tunnuksenne eräpäivään lisätään vuosi (tai useampi riippuen tilauksesta). Siirtoa ei siis tarvitse tehdä vasta eräpäivän lähestyessä, koska ette menetä siirron yhteydessä yhtään voimassaoloaikaa.

Lisätietoja siirrosta löytyy täältä.

Ohjaus nykyisille kotisivuille (Domain Forward)

Jos kotisivut ovat jo olemassa esimerkiksi oman Internet-yhteydentarjoajan tai ilmaisen kotisivutilantarjoajan kautta, mutta sivuston osoite on pitkä ja vaikeasti muistettava (esim. www.operaattori.fi/yritykset/omayritys/), voidaan sivustolle hakea oma verkkotunnus, joka ohjataan nykyisille kotisivuille. Tällöin ei tarvitse erikseen hankkia omaa web-hotellia.

Ohjaus voidaan tehdä kahdella eri menetelmällä. URL Forward-menetelmässä selain ohjataan nykyisille kotisivuillenne. Tällöin selaimen osoitekentässä näkyy ohjauksen jälkeen nykyisten kotisivujenne osoite (esim. www.operaattori.fi/yritykset/omayritys/). Frame Forward-menetelmässä nykyinen kotisivunne ladataan koko selaimen kokoisen kehyksen sisään, jolloin ne näkyvät aivan normaalisti mutta selaimen osoitekentässä näkyy verkkotunnuksen mukainen osoite (esim. www.yritys.fi). Frame Forward-menetelmässä on kuitenkin joitakin haittapuolia, mm. jotkin Java-skriptit eivät mahdollisesti toimi oikein.

Sähköpostien ohjaus (Mail Forward)

Voimme ohjata kaikki tunnukselle tulevat sähköpostit @domain.com nykyiseen sähköpostiosoitteeseenne (@-merkin edessä voi olla mitä tahansa). Jos teillä on oma sähköpostipalvelin, voimme ohjata käsittelyn sinne.

Domainin osoittaminen omalle palvelimelle

Jos teillä on oma palvelin, jolla on joko kiinteä tai harvoin vaihtuva IP-osoite, voimme laittaa hankkimanne verkkotunnuksen osoittamaan suoraan tähän osoitteeseen. Myös muut DNS-tietueiden muutokset onnistuvat pyydettäessä.

Jos palvelimenne IP-osoite muuttuu usein, tarvitsette Dynamic DNS-palvelua, jota Puhtek ei tällä hetkellä tarjoa.

Verkkotunnuksen varastointi (Domain Park)

Joskus on tarve varata verkkotunnus ennenkuin näille on olemassa kotisivuja. Tällöin hyvä vaihtoehto on parkkeerata tunnus, joka tarkoittaa käytännössä sitä, että tunnus ohjataan jollekin väliaikaiselle sivulle, joka voi olla esimerkiksi tyhjä. Tällöin tunnukselle on määritelty nimipalvelimet ja se on tässä mielessä aktiivinen.

Rekisteröinnistä ja tietojen muuttamisesta

Puhtek rekisteröi verkkotunnuksen tilaajan sekä omistajaksi (registrant) että hallinnoijaksi (admin). Tällöin tilaajalla on täysi hallinta esim. tunnuksen siirron suhteen. Tilaaja voi muuttaa itse nimipalvelimia ja yhteystietoja Puhtekin verkkotunnusten hallintajärjestelmän kautta. Lisäksi tilaaja voi itse lukita tunnuksensa, joka estää luvattomat siirrot ja tunnuksen kaappauksen (domain hijacking).

Privacy protection

Mikäli haluatte, että oikeat yhteystietonne eivät näy julkisissa whois-tiedoissa, voitte aktivoida Privacy protection-toiminnon, joka korvaa julkisissa whois-hauissa tietonne peitetiedoilla (tämä estää tehokkaasti mm. sen, että roskapostittajat voisivat kerätä ihmisten sähköpostiosoitteita julkisista whois-tiedoista). Oletusarvoisesti Privacy protection on pois päältä. Tämä toiminto ei ole käytettävissä .fi-, .eu- eikä .us-päätteisille verkkotunnuksille.